Kurser

Önskar du gå en kurs om vad bonsai är och hur du skapar en bonsai, så kan du göra det hos oss på Bonsai Ängshagen. Önskar du ett specifik datum, kontakta oss per e-post för prisuppgifter och datumförslag.

I kursen ingår en teoretisk introduktion om bonsai och därefter arbetar du praktiskt på ett träd, som du får hjälp av oss att forma. Arbetsträdet som du formar och får hjälp att styla, ingår i priset samt kurskompendium med litteratur som kommer att hjälpa dig i fortsättningen. Kursen pågår i mellan 4 till sex timmar. Vi bjuder på fika givetvis.

Här ingår inte kostnaden för plantering i rätt sorts bonsaisubstrat om behovet uppstår att omplantera den. Den tas ut separat.

Kursen kostar 950 kr per person.

Det finns en fördjupningskurs i hur man lindar ett träd på bästa sätt med bonsaitråd. Vi går igenom design och teknik. Vi arbetar på ett medhavd träd eller så kan du köpa en ur vår sortiment. Eftersom detta kan variera allt från 1 till 5 timmar, beroende på hur stort arbete det är, så kostar den första timmen 200 kr. Varje timme ytterligare kostar 100 kr.

Under mars, april eller maj månad (beroende lite på hur lång vintern sträcker sig, är det för fastfruset så går det inte) kan vi anordna en kurs i hur man hittar material ute i naturen, Yamadori (träd från naturen/berget på japanska), vilka redskap som behövs, vad man ska titta efter i trädet, hur man gräver och tar hand om rötter samt hur man återlämnar platsen efter sig. Detta kan ta allt från 2 till högst 4 timmar, beroende på väder och vad vi letar efter. Eventuellt bygger vi en trälåda för trädet men du kan självklart ta med dig något eget färdigt. Detta görs i området kring Bonsai Ängshagen.

Yamadoriutflykter kan annars ordnas under resten av säsongen, dock senast fram till mitten av juli månad. Sedan blir det en för kort period för det uppgrävda trädet att återhämta sig, det är för riskabelt att chansa.

Yamadorikursen kostar 700 kr per person, där fika, trälåda och ett kompendium om just yamadori ingår.

Ytterligare uppgifter hittar du i menyn Tjänster.

Datum för kurser efter överenskommelse, från mitten på april 2020 och fram till augusti.

Datum för kurser om yamadori träffas också efter överenskommelse

Annons